Veteranrally i Möklinta

<I>En Rover<br>bland ca 60 tal veteraner</I>
En Rover
bland ca 60 tal veteraner

Möklinta ligger i Västmanlands nordöstra hörn. Här anordnas varje år i mitten av juli, den så kallade Möklintaveckan med div. aktiviteter, dans, sång, musik med allehanda bälgaspel, mat o kaffe och försäljningar av hemslöjd, godis,och allt man kan önska sig, nästan.


Höjdpunkten sista dagen i år söndagen 18 juli är veteranrallyt med start kl 14.00.Det är en slinga på ca 5 mil med diverse kluriga frågor, picknick, samt besök på ett trevligt traktormuseum.

Anledningen till att vi hamnade här är att goda vänner, Britt o Göran, har sitt sommarboende i närheten, vilket gör det hela kul. Vår gode vän Göran med sin Jaguar MK 2-61, hans fru Britt med sin härliga gamla Citroen CV2 med dambesättning.

Jag o min fru Gunnel i vår ganska fina Rover P6 3500-74, drar
iväg ut på härliga krokvägar i Västmanland, även med en sväng in i Dalarna tror jag? Vi får även sällskap av en Citroen CV2 till körd av denne "fransos" med madamme. Det visar sig att denne "fransman" är en virtuos på musettdragspel, väldigt trevligt, bland annat till picknicken.

Efter några mils körning var det nämligen dax med picknick. Vi var fem bilar som hade en trevlig picknick tillsammans, smakade bra i det härliga vädret, lagom varmt. Denna söndag var inte en av de hetaste dagarna vilket var skönt med tanke på att vår Rover har skinnklädsel och ingen AC.

Vi kände oss ganska ensamma som enda Rover på banan, men vi njöt av andra läckra bilar bl.a den fina Riley-54, Görans fina Jaguar-61, T-Ford, A-Ford, DKW 3-6, diverse fina PV444 och 544 och Amazoner. Dessutom ett flertal riktigt fina "jänkarbilar", ett par i absolut nyskick. Även några fina Mercor dök upp bl.a en fin 230 SL från -66 tror jag.

Det blir alltid en härlig trivsel i såna här sammanhang, men avslutningen på dagen blev en härlig "rallymiddag" på Britts o Görans altan, invid en liten sjö i Nordsjö. Vi blev naturligtvis erbjudna övernattning, och efter härligt morgondopp i sjön- god frukost samt hej till våra vänner, bar det av hem mot Sollentuna.

. Vi åkte inte på dom stora vägarna, vi väljer alltid trivsamma mindre natursköna vägar i lugnare tempo och var hemma vid 15.00 tiden på måndagen. Då hade Rovern snällt avverkat 32 mil, fram och tillbaka inklusive rallyt, dragit måttligt med bensin och ingen motorolja. Motortempen ligger alltid under körning på 80-85, aldrig några tendenser till att bli för varm, ja då tycker jag att vi har världens bästa bil.


Nästa år kanske vi ses i Möklinta.

Text av Bertil Eklund

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-02-27

Styrelsemöte 24 februari 2024

Protokollet finns på medlemssidorna.

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover byggde portabla bensindrivna vattenpumpar för brandbekämpning åt Royal Navy. De hade fyra cylindrar och startades med handkraft.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Lev för fan ditt liv, innan livet lever fan med dig!

Dagen i historia

Idag - Tordagen den 29 Februari 2024
Skottdagen

1944 - Pehr Evind Svinhufvud, [Finland|finländsk]] statsminister och president, avlider.
Källa: Wikipedia