Veterandag på Ekeby flygfält


I bilkön till Ekeby flygfält denna fina sensommardag hör vi ett muller från skyn, ett propellerplan men motorljudet avslöjar att det är en Merlin V12 och planet en Spitfire.
Denna söndag kan ej börja bättre. Vi kommer in på finbilsparkeringen där RCoS lokala ansvariga har satt upp tält och banderoll för klubben. Lars och Carola Pettersson har tagit med sig varsin SD1, en guld och en silverfärgadVi har med klubbflagga och stång, medan jag sätter upp denna kommer en fin gul P6B, en röd Vitesse och två P5B Coupé närapå samtidigt. En kylarslang till bakre värmepaketet sprack i motorrummet vid kön, men det fixades av vår mhrf-besikningsman Thomas i den andra Coupén. Lite allmänt bilsnack när vi hälsar på varandra, innan några går ut till marknadsstånden för att göra 'fynd'.Solen visar sin bästa sida denna dag, gamla och nya bekanta kommer förbi Roverklubbrutan. Ytterligare två P6 kommer framåt lunchtid. En 3500 från Västerås, som är mest närvarande ort under dagen samt en tidig 2000 med alugrill.Samtal som rör tidiga P4or, en Cyclop och en 1954 årsmodell vars ägare har frågor om till klubbens funktionärer, som svarar efter bästa förmåga. Man glömmer nästan att ta lunchsmörgås i det fina vädret. Framåt eftermiddagen beger sig någon hemåt, och ersätts av en lika gul bil, dock ingen Rover utan Lotus Elan cab, som ibland delar garage med varandra.

Har inte kommit från Roverrutan på flera timmar, men ser en MG PA från 1934 rullar in till sin klubbruta mittemot. Den har en kompressormatad motor under huven, dock ingen original option.
Vidare korsar vi finbilsparkeringen mot hangarerna, och stannar till vid några ikoner; Lotus Six och Seven Series 2, båda två från SörmlandSpitfiren kommer tillbaka efter en uppvisning vid Nyköping/Skavsta och gör ett flertal rollar utmed Ekebyflygfältet. Landar och en blå MG Q-type får ställa sid bredvid för fotografering av dessa två konstruktioner från trettiotalet.Eftermiddagen vill aldrig ta slut, men Spitfiren taxar ut för att flyga hem till Ängelholm i Skåne. En majestätisk förbiflygning över fältet och man hör ljudet av Rolls-Royce Merlin motor försvinna söderut. En värdig avslutning innan vi packar ihop tält och några har hittat sina fynd kommer tillbaka från marknadsstånden. Ingen vill riktigt åka hem, men tillslut gör sig hungern tillkänna. Vi stannar vid Kvicksund med Torbjörn och äter med utsikt över Mälaren, när solen fortfarande glänser i vattnet.


Fler bilder.


Richard & Gwenda vid tangenter och avtryckare

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-07-14

Mälardalsmöte Juli 2024

Vi hade mycket att tala om denna gång

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Det första fordon som bar namnet Rover var en trehjulig cykel.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vansinne är ärftligt. Man får det av sina barn.

Okänd

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 19 Juli 2024
Sara

1834 - Konstnären Edgar Degas föds.
Källa: Wikipedia