Veteranmarknad på Ekeby flygfält

Ett par tusen gamla bilar fanns att beundra på flygfältet. Bilen närmast är en Ford A-modell.
<I>Fotograf: Lennart Nyström</I>
Ett par tusen gamla bilar fanns att beundra på flygfältet. Bilen närmast är en Ford A-modell.
Fotograf: Lennart Nyström

Publicerad 23 augusti 2009

I går var det dags för den traditionsenliga veterandagen på Ekeby flygfält i Eskilstuna. En tillställning som drar tusentals besökare. - Men i år var det något färre besökare och marknadsstånd, säger Automobilhistoriska klubbens Sven-Ola Nilsson.
Som vanligt var veteranbilarna, - motorcyklarna och flygplanen där. Flygfältet var dessutom fullbelamrat med marknadsstånd där det såldes allt från avgasrör till modeller av veteranbilar. Eskilstuna veterandag är en av landets största veteranfordonsmarknader - och det märks. Tusentals människor fanns på plats för att fynda, lära och titta. Än så länge finns inga exakta siffror på hur många besökare som dök upp under söndagen. Men det allmänna intrycket är att det rörde sig om något färre än föregående år. - Samtidigt var besökarna jämnare fördelade över dagen. Något som vi tycker är bra, säger Sven-Ola Nilsson. Dagen anordnas av AHK och Eskilstuna flygklubb.

Veteraner som blänkte i solen

Publicerad 24 augusti 2009

Exakt hur många som kom står klart först om några dagar men Bosse Christensson i arrangörsstaben var i går eftermiddag nöjd med tillströmningen.

Han har varit med och arbetat med arrangemanget i över 20 år.

– Jag har inte sett så mycket bilar på fältet tidigare som i år, och för oss flygentusiaster var det extra roligt att se så många veteranflygplan på plats. Vi är nöjda.

Vackert väder bidrog till den stora publiktillströmningen.

På plats fanns ett par tusen gamla fordon som besökarna kunde gå runt och titta på.

Under dagen hölls också flera uppvisningar av segelflygplan, bland annat ett segelflygplan från 1938, troligen det äldsta segelflygplanet i landet som fortfarande är i bruk.

Dessutom fanns ett stort område där det fanns mängder av försäljare, framför allt såldes gamla bildelar men också annat.

Unik buss

Besökarna kunde också beskåda denna Futurliner från 1938 som byggdes av GM. Den ska renoveras och är den enda i sitt slag i Sverige. prylar. På plats fanns också mängder med försäljare som främst sålde gamla bildelar. 
<I>Fotograf:Lennart Nyström</I>
Besökarna kunde också beskåda denna Futurliner från 1938 som byggdes av GM. Den ska renoveras och är den enda i sitt slag i Sverige. prylar. På plats fanns också mängder med försäljare som främst sålde gamla bildelar.
Fotograf:Lennart Nyström

Besökarna kunde också beskåda en Futurliner från 1938. På 1930-talet byggde GM tolv Futurliners som visades upp på mässor i USA för att visa upp framtidens teknik.

Ett exemplar av åtta återstående bussar finns i Sverige, den finns i Dalarna, och ska renoveras

Läckra veteraner tog över Ekeby

Publicerad 28 augusti 2006

För den som gillar motorfordon modell äldre var söndagen en riktig höjdardag.... Då fylldes Ekeby flygfält med veteranbilar, mopeder och ett och annat flygplan.... Den traditionsenliga veterandagen på Ekeby flygfält drog som vanligt mycket folk.

Veteranfest på flygfältet

Publicerad 29 augusti 2005

Ömsom regn, ömsom sol blev det för utställarna på Ekeby flygfält i går.... Och som vanligt blev det en fest för alla veteranfordonsintresserade.
För 23:e året arrangerades i går veterandag på Ekeby flygfält. Tusentals bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer med minst 30 år på nacken stod uppradade på fältet.
Intill bredde en gigantisk marknad ut sig, där besökare erbjöds böcker, dockor, porslin och annat som hör en sedvanlig loppis till.
Men de allra flesta försäljarna erbjöd mer eller mindre rostiga motor- och maskindelar av äldre årsmodell. Runt 90 procent av besökarna var motorintresserade pojkar i alla åldrar, och för dem var loppisen ett formidabelt paradis.

Längre bort står veteranbilarna uppradade i snörräta rader i gräset.

Under dagen bjöds besökarna även på uppvisning av veteranflygplan och segelflyg, där den som vågade även fick ta en provlektion.

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-07-14

Mälardalsmöte Juli 2024

Vi hade mycket att tala om denna gång

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover Club of Sweden bildades 1986

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vansinne är ärftligt. Man får det av sina barn.

Okänd

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 19 Juli 2024
Sara

1870 - Det fransk-tyska kriget utbryter.
Källa: Wikipedia