Tjolöholm Classic Motor


Tjolöholm Classic Motor ägde i år rum 20 maj, i fint väder som förebådade resten av sommaren.

RCOS hade i år sju deltagande fordon i sin monter, men i grannskapet fanns BAC som hade ett par Roverbilar.Anders Albihn hade med svepskälet att han är ordförande i klubben valt att ställa sin P6 hos GMHK i år.

Totala antalet Rover var därför minst tio.

Hos RCOS deltog bl.a. tre st P4, varav Björn Wennerbergs bil tyvärr senare under året gått på export till Danmark, dock till en riktig entusiast som haft en liknande bil och saknat den djup. De övriga tillhörde Jarl Kristensson och Bert Rudal.Kent klar hade sin 220 Coupé välpackad med klubbshopen, två moderna Rover 75, Blombergs och Claes Petris som båda hade åkt från Östergötland och min 3500 V8 utgjorde övriga bilar.

Hos BAC fanns förutom Anders Hjelmströms fina Rover 620, Olof Neergaards Rover 75 V8 som tydligen egentligen är en MG ZT och till ytterligare förvirring är försedd med emblem från en Roewe.


För övrigt var utställarna som vanligt mycket blandade, man kunde möjligen ana ett visst manfall hos vissa klubbar medan andra var väl representerade.Upplägget på showen gick att känna igen från tidigare år , även om man hade några nyheter som ytterligare förbättrade en redan trevlig tillställning. Bl.a. visade man i samband med utställningen av racingbilar i Ladan även upp en del auktionsobjekt, framför allt den i Göteborg välkända Aston Martin som tillhört Bengt Mörner.Man delade även ut korv efter utställningens slut kl 16 för att minska ner ruschen lite och det verkade fungera utom på de italienska bilar (L-mb-rgh-n-, F-rr-r- och M-s-r-t-) som tydligen går så sakta att de alltid måste åka 30 minuter före alla andra för att hinna hem.

Väl mött 2019!

Fler bilder


Text & bilder: Tomas Börjeson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2022-06-11

Mälardalen juni 2022

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

P5B var den första Rover som blev "anställd" som minister-tjänstebil 1968.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

En främling är en vän man ännu inte har lärt känna

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 12 Augusti 2022
Klara

1877 - Thomas Edison får sin uppfinning fonografen att fungera för första gången.
Källa: Wikipedia