Thulinträffen 2014


För min del så var det tredje året jag åkte till Thulinträffen.

Jag har de tidigare åren irriterat mig på en ”tjötgubbe” som av någon underlig anledning inte kunde vara tyst. Tjötgubben verkade orera om sin egen förträfflighet och detta basunerades ut i högtalarsystemet.

I år var Tjötgubben tillbaka men han höll sig med en högtalare som släpades runt och bara de som stod i närheten drabbades av tjötandet.Årets tema på Thulinträffen var italienska pärlor. Givetvis hörsammade jag detta. Jag hade tänkt åka ner med min P6 men kom på att min Vitesse Coupé såldes som ny till Italien och har senare importerats till Sverige från Italien. Min Vitesse Coupé har nyligen fått en ny växellåda. Det var en dröm att köra coupén tidigare och nu var den som en riktigt våt dröm att köra då det regnade rejält på vägen hem.I Roverklubbens monter stod två fantastiska P2 båda från mitten av 40- talet. När man ser dessa vackra bilar och jämför med dagens moderna så kan man fundera på varför moderna bilar är så fula. Jag kommer ihåg när Ford Sierra lanserades och jag minns att jag tyckte den var något av det fulaste i bilväg jag någonsin sett. Att min far senare råkade köpa en gjorde inte saken bättre.Utöver de två P2 så hade Roverklubben nästan fullt hus vilket även renderade Roverklubben ett pris som bästa monter då vi hade flest olika modeller som visades upp.Jag tror att vi nog fått ytterligare pris om de hade kollat på hur sociala och trevliga de som ställde ut Roverbilar är. Det är mer än halva nöjet att träffa nya och gamla medlemmar i klubben. Vi har kanske lite att lära oss av danska Roverklubben från Gavnöträffen och servera lite gammeldansk och wienerbröd.Det var lite mindre bilar i år på Thulinträffen, kändes det som. Det var en hög kvalitet på de bilar och motorcyklar som visades upp. Att gå runt och kolla på alla olika bilar och se vilken otroligt stor kulturgärning det är att ta vara på gamla och nya bilar. Nyare bilar kommer ju att bli gamla de också. Förutom Ford Sierra det är inget att spara på!Resultatet av min dag på Thulinträffen var ett leende som höll i sig i många dagar efter att ha träffat på en massa trevliga människor och en massa fantastiskt fina bilar. Jag stötte även på en oljeshejk (Steve Pike) som stod och sålde motorolja på träffen.


Givetvis återkommer jag nästa år! Undrar om temat blir engelska pärlor nästa år. Frågan är väl vilken bil jag skall åka ner med då!Det finns säkert medlemmar som är sugna att åka med på en träff. Jag har samåkt med några ett par gånger till bl.a. Gavnö, Thulinträffen och klubbkampen. Det är alltid roligare att vara fler i bilen så vi kanske kan försöka ordna med lite samåkning till dessa fantastiska träffar?


Fler bilder


Tack till Anders Albihn som har skrivit texten
För bilderna tackar vi Tomas Börjeson och Lars Pettersson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Det fanns fyra Leyland P76 som användes för tävlingsbruk på Nya Zealand under 70-talet.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Där förståndet slutar tar tron vid.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 1 Februari 2023
Max Maximilian

1966 - Amerikanske stumfilmsskådespelaren och komikern Buster Keaton avlider.
Källa: Wikipedia