The British Car Meet 2009

<I>Kåre Lindén i samtal med "Bosse Bildoktorn" om sin mycket sällsynta Wolseley Hornet Special som syns i förgrunden.</I>
Kåre Lindén i samtal med "Bosse Bildoktorn" om sin mycket sällsynta Wolseley Hornet Special som syns i förgrunden.

Östran Småland

ÖLAND Publicerad 090817 03:03.
Vädret kunde inte varit bättre på British Car Meet i Borgholm i helgen. Under klarblå himmel och i skinande sol tog många chansen att strosa runt och titta på de brittiska skönheter som stod uppradade på Storgatan.
Här fanns både exklusiva och mer bruksanpassade inslag bland de drygt 80-talet fordon som var på plats. En av de mer spektakulära bilarna, kanske inte så mycket för sitt utseende som för sin sällsynthet, var Kåre Lindéns Wolseley Hornet Special från 1934. Den är en av bara tre bevarade exemplar i hela världen.
- Jag hittade den i Lilla Edet för tre år sedan. Det här är första säsongen som den rullar på 50 år, säger Kåre Lindén som äger bilen tillsammans med sin fru Birgitta.
- Biltypen skulle jag kalla för en sports tourer. Motorn är en rak sexa på 1271 kubik med enkel överliggande kamaxel. Den ger ungefär 50 hästkrafter, berättar Kåre Lindén.
Ingen plast
Han förklarar att idag ligger ribban för att en bil ska anses ordentligt renoverad väldigt högt. Kåre Lindén har inte använt någon plast överhuvudtaget, sladdarna är till exempel tidsenligt klädda med tyg, och till och med skruvarna i karossen är den rätta typen av spårskruv.
- Det är rätt mycket detektivarbete att få tag i de rätta sakerna. Jag är ingen expert på internet men det är mycket det som gäller idag. Baklyktorna hittade jag till exempel på Ebay, säger Kåre Lindén.
Erik Olsson

ÖLANDSBLADET 090818

Något färre deltagande bilar, men mycket folk.
Så kan man enkelt beskriva årets upplaga av British Car Meet som alltså blev mycket lyckat.
– Ja, det var väldigt bra och vi är positivt överraskade att det kom så mycket folk, säger arrangören Stefan Ahlgren.

För första gången fick deltagarna köra genom Sollidens park på väg ut mot den traditionella rallyrundan och det var något som vaar uppskattat.
– Det var en riktig höjdare och här hjälpte Sollidens personal till med att dirigera ekipagen så att ingen körde fel.
Någon kunglig publik fanns dock inte. Kungaparet avreste på lördagen och besökte på kvällen Diggiloo i Ulriksdals Slottspark.

Som vanligt var Storgatan fylld av bilar, och det fanns flera som stack ut en del. Till exempel en Wolsley Hornet Special från 1934, en av tre i världen.
Och konstnären Stephan Lundh på Högby fyr tog en tur till Borgholm med sin MG TF av 1954 år modell, en bil som är i ett härligt bruksskick.

Som vanligt bjöds det också på säckpipemusik, och Beatlesmusik av Norrköpingsbandet Liverpool. De spelade på ett lastbilssläp, inköpt av Borgholm Energi, och som ska förvandlas till en mobil scen. Det visade sig dock omöjligt att fälla ner flakmedlemmarna så publiken fick nöja sig med att se överkropparna på tre av de fyra bandmedlemmarna.
Men deras musik var mycket uppskattad av den stora publiken som till huvuddelen bestod av folk ruskigt nära pensionsåldern.

Och som vanligt var även Bosse bildoktorn eminent konferncier med sin stora motorkunskap. Han visade även sitt bildspel under den avslutande balunsen på Strand.
British Car Meet har alltså blivit en institution efter årets upplaga som var den elfte. Här handlar det också om ett kvalitetsevenemang, men här behövs någon form av förnyelse. Vilket Stefan Ahlgren också är införstådd med.
– Visst behöver det utvecklas och jag hoppas att fler personer som kan engagera sig, säger Stefan som fram till i år hållt i alla trådar tillsammans med familj och släktingar.
– Genom åren har jag provat mycket och har ibland kört fast. Det bästa vore alltså om man kan bilda en grupp som har olika ansvarsområden och som vaskar fram nya idéer, säger Stefan som numera är heltidsanställd vd på Ölands Skördefest.
ROLF NILSSON

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-07-14

Mälardalsmöte Juli 2024

Vi hade mycket att tala om denna gång

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover byggde portabla bensindrivna vattenpumpar för brandbekämpning åt Royal Navy. De hade fyra cylindrar och startades med handkraft.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vansinne är ärftligt. Man får det av sina barn.

Okänd

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 19 Juli 2024
Sara

1371 - Poeten Francesco Petrarca avlider.
Källa: Wikipedia