Sommarens sista mälardalsmöte på Forsby Kvarn – eller kanske inte


Den 5 september samlades en riktigt stor skara Roverklubbsmedlemmar åter för månadsmöte på Forsby Kvarn norr om Enköping. Mötena på Forsby Kvarn har blivit en framgång. Platsen är vacker bland de gamla kvarnbyggnaderna, med forsens ständiga ljud i bakgrunden, med god mat och gott kaffebröd efter smak och behov, och med Roverlämpliga småvägar dit från alla håll.


Det är inget egentligt fel på vinterns mötesplats mitt mellan E18:s båda körbanor på sträckan mellan Bålsta och Enköping. Tvärtom är platsen riktig bra om man skall hitta dit i snöyra under perioden december till februari. Alla vet väl att Roverklubbens mälardalingar aldrig ställer in sina månadsmöten på den första onsdagen i månaden, inte ens om den infaller på Trettondagen? Det är ju inget tvång på att komma, utan man kommer för att träffa trevliga människor, diskutera intressanta reservdelsproblem och äta något.Men, Forsby Kvarn är något mer romantisk än Ekolskrog och medlemmarna har svarat på detta genom god närvaro till sent på kvällen och utomhus.Denna senaste gång blev det litet kallt när kvällen led, men ingen tog det som anledning att gå inomhus i kaféet. Egentligen skall nästa möte, onsdagen den 3 oktober hållas på Ekolskrog, men om vädret bättrar sig efter sommarens bekymmer så är det möjligt att vi kallar till ytterligare ett möte på Forsby Kvarn. Håll utkik efter mailet med kallelsen och titta på klubbens hemsida, så kommer du att få veta om vi ses på Forsby eller på Ekolskrog den 3 oktober.Mötet denna gång blev särskilt givande genom att både gamla mötesrävar och nya ansiken dök upp. Bilparken var litet blandad, det vill säga alla kom inte i Rover, men man kan väl inte begära att alla samlarbilar skall vara i trafik utan avbrott. När en medlem kommer i Bristol i stället för Rover finns det väl ingen anledning att klaga!Att ett större gäng på cruisermotorcyklar anlände senare under kvällen störde inte heller, utan bidrog ytterligare till stämningen.


Text: Thomas Eckered
Foto: Mona & Thomas Eckered

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-07-14

Mälardalsmöte Juli 2024

Vi hade mycket att tala om denna gång

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Efter 101 års biltillverkning har företaget Rover kommit till vägens ände.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vannsinne går i arv, man får det av sina barn

B Cosby

Dagen i historia

Idag - Lördagen den 20 Juli 2024
Margareta Greta

1973 - Skådespelaren Bruce Lee avlider, och ishockeyspelaren Peter Forsberg och prinsen Haakon Magnus av Norge föds.
Källa: Wikipedia