Mälardalsmötet


Mälardalsmötet på Ekolskrog i går kväll slog nog alla rekord i antal deltagare och antal Rover. Vi var över 20 deltagare. Det var dessutom så varmt och skönt att vi satt inomhus för att undvika hettan på uteterassen.


Medan vi beundrade RCoS-medlemarnas bilar på parkeringen susade två Bentley förbi på motorvägen, en alldeles ny och en le Mansmodell från 20-talet. De var deltagare i det pågåendce Bentlyrallyt. Ett par klubbmedlemmar hade dessutom blivit omkörda på motorvägen av en annan Le Mansmodell. Därmed hade vi ett spännande samtalsämne färdigt för kvällen. Utöver de vanliga djupa och ytliga diskussionerna om Rover, men också Peugeot, Citroën, Allegro, Lotus och andra märken som intresserar klubbmedlemmarna, hann vi också med nyttiga diskussioner om två kommande arrangemang, nämligen:

Eskilstuna Veterandag 28 augusti 2011 i Ekeby

Vi disponerar en "klubbruta" på 10 x 20 meter, där ett 15-tal samlar-Rover (30 år och äldre) kan ställas upp. Ett klubbtält skall komma upp från Göteborg där vi kan äta smörgåsar och dricka kaffe, skydda oss mot eventuellt regn och ta emot alla intresserade, som vill fråga om våra bilar. Klubbens styrelse planerar att hålla möte kl. 10.30. Sammanhållande för RCoS är Richard Arbrink som är angelägen om att klubbmedlemmarna dyker upp. Han kommer att vara på plats från sjutiden på morgonen. Marknaden öppnar kl 08.00 och beräknas hålla på till 15 - 16-tiden.

RCoS:s årsmöte och sommarmöte år 2012

Klubbens styrelse har beslutat att mötet arrangeras i Mälardalen och mälardalingarna började entusiastiskt förberedelserna i går kväll. En planeringskommitté tillsattes betående av
Bengt Alfredsson, Richard Arbrink, Thomas Eckered, Lars-Åke Larsson
och Jan Möller.

De tänker dock inte göra allt arbete själva, utan förväntar sig insatser från andra mälardalingar.

På klubbens styrelsemöte 28 augusti kommer kommittén att föreslå det som diskussionerna i går kväll mynnade ut i.

Mötet hålls fredag - söndag 18 - 20 maj 2012 på preliminärt antingen Strömsberg eller Sätra Brunn, båda straxt norr om Västerås. Prisförhandlingar pågår med bägge. Rallyt förläggs antingen runt Västerås eller mer österut i riktning mot Enköping - Örsundsbro. Rallysträckan bör inte vara längre än 100 kilometer och upplagd för "fri kolonnkörning" vilket innebär att återsamling skall ske på ett par tre ställen under sträckan. Tävlingsfrågorna ställs så att bilarna inte skall behöva lämna kolonnen för att stanna och söka svar på frågorna. Några kommer naturligtvis ändå att köra fel (eftersom lokalbefolkningen i sina tråkiga svenssonbilar älskar att bryta kolonner), men med hjälp av rallykarta och återsamlingspunkter borde alla deltagare komma tillbaka till galamiddagen ungefär samtidigt.

Planeringen tas upp på nytt på nästa Mälardalsmöte, onsdagen den 3 augusti 2011.

Bilarna

Vi som var där (en del av oss)


Text av Thomas Eckered

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

P76 introducerades på den australiska marknaden 1973.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Där förståndet slutar tar tron vid.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 1 Februari 2023
Max Maximilian

1851 - Brittiska författarinnan Mary Shelley avlider.
Källa: Wikipedia