Bilder har kommit från klubbkampen i Trelleborg


– Jag säljer aldrig min bil. Om jag varit gift så hade jag hellre sålt kärringen.
Per Fritz från Hjärup gör sig redo för avfärd. Han har virat den engelska flaggan runt huvudet och kopplat pivotvagnen på sin gröna Morris Minor från 1958. Han köpte den genom en kompis för sex år sedan, och sedan dess har han lackat om den och försett den med nya skärmar.
– Ögonsten är bara förnamnet, säger Per Fritz.


Det är UBCC South, United British Car Clubs södra förening, som har samlats på Bilias parkering i Trelleborg. UBCC South är en paraplyorganisation bestående av 15 brittiska bilklubbar i södra Sverige. På söndagen samlades de för att titta på varandras bilar och köra en sväng på Söderslätt och tävla i en tipsrunda utefter vägen.
– Om man gillar Mini så gillar man jaguar och Rover också, säger Peter Bäckström, samordnare inom UBCC South och försöker förklara vad medlemmarnas gemensamma kärlek till den engelska bilen går ut på.
– En engelsk bil har en egen själ. Den belönar en och bestraffar en. Sköter man om bilen så får man mycket nytta och nöje med den, sköter man inte om den så får man en örfil.
När klockan slog elva brummade ett 50-tal ekipage iväg på sin Söderslättstur. Prisutdelningen var satt till klockan 14.– Men vi sköt på den till 15. Det är alltid någon bil som får problem. Inte Morris Minor såklart, utan någon av de andra, säger Per Fritz och skrattar.

Text hämtad från Sydsvenskan


Fin kyrka Fin samling Fina bilar Fina fordon Fina priser att vinna Fina priser Folk Här kommer vi i full fart Härlig bil Mer folk Raskt till prisutdelningen Rover 2000 TC 1969 Rover bil Roverklubben 4:de pris Röd bil Ser ensamma ut Vad tittar ni på? Vandringspris Vi vill vara med

Billder av Carina Olsson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

1966 fanns det totalt 109 Rover P5 registrerade i Sverige.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Där förståndet slutar tar tron vid.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 1 Februari 2023
Max Maximilian

2003 - Rymdfärjan Columbia STS-107 exploderar ovanför Texas, USA: samtliga sju i besättningen omkommer.
Källa: Wikipedia