MG XPower SV

<I>En mästare med sitt verk - MG Rovers designchef Peter Stevens
visar upp företagets supersportbil MG XPower SV. </I>
En mästare med sitt verk - MG Rovers designchef Peter Stevens
visar upp företagets supersportbil MG XPower SV.

I juni 2001 presenterade MG Rovers designchef Peter Stevens skisser på företagets första konceptbil när det gäller extrema sportbilar. Den kallades
MG X80. I september samma år visades en modell upp på bilutställningen i Frankfurt, och ett år senare, i oktober 2002 visades den första produktionsbilen upp, MG XPower SV.
MG XPower SV är en ren så kallad supersportbil. Den går visserligen att köra lagligt på landsväg - även om det kanske inte är så lätt att hålla alla hastighetsbegräsningarna - men det är också möjligt att få bilen fabriksklar för tävlingsbanorna.
Med en V8 på 4,6 liter och 326 hästkrafter accelererar denna bil från 0 till 100 på 5,0 sekunder och har en toppfart på 273 km/tim. Stallbrodern MG XPower SV Club Sport är etter värre. Här är V8-an på 5,0 liter och 410 hästkrafter. Med denna variant går 0 till 100 km/tim på 4,4 sekunder och toppfarten ligger på 314 km/tim.

Priset är därefter. Vid den första presentationen av konceptbilen talades om ett ingångspris runt 750 000 kronor. I dagens broschyrer från MG Rover nämns inte priset för denna bil. Spekulanter uppmanas i stället kontakta återförsäljaren för besked.

I stället för baksäte: plats för reservhjul och hjälmar! Stilstudie från sidan Bakdelen är väl det man mest kommer att se av denna bil!

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-09-23

Mälardalsmöte September 2023

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover började tillverka vänsterstyrda bilar 1945.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Det är med idéer som med små barn. Man tycker bäst om sina egna.

Moa Martinson

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 4 Oktober 2023
Frans Frank

1703 - Under stora nordiska kriget tvingas den starkt befästa polska staden Thorn efter en belägring kapitulera till Karl XII.
Källa: Wikipedia