Gästre istället för Forsby Kvarn Kafé

Måndag 1 juni – snart RCoS månadsträff på Forsby Kvarn Kafé. Då ringer Staffan & Ibba som driver Forsby Kvarn – “Tyvärr har vi båda influensa – stängt på onsdag”!Dags för Plan B – dvs träffen flyttas 5 km hem till Anna och mig i Gästre.  Informationen till medlemmarna fixades av Webmaster Carola som blixtsnabbt lade in ny text på hemsidan och Carl-Gustaf ordnade fram aktuella mejladresser (denna gång till alla de ca 290 medlemmarna i hela Sverige som har mejl. Är det verkligen fler än 100 medlemmar som helt saknar mejl ?). Mejlet gick iväg efter lite teknikstrul (servern på One-Coms webhotell klarar inte mer än drygt 100 adresser samtidigt) och jag fick trevliga svar från så skilda ställen som Värmland och Tyskland – kul med respons!Onsdag 3 juni - väderprognosen lovar regn, blåst och kanske åska! Är det verkligen någon som kommer att våga sig hem till oss idag, med så usla utsikter? Inga problem - Rover-ägare är ett segt släkte. Det kom fem bilar och åtta personer.Först på plan (från Gävle) var Mike Kelland med fru. Han hade erbjudit en ganska nybliven Rover 75-ägare från Sala att testa VIS-motorerna (se Roverbladet nr 97), eftersom bilen inte gick riktigt bra – testresultat 1 motor hel och 1 trasig! Mike har ännu inte upplevt en bil med båda VIS-motorerna hela, då han testat.

Men kvällens populäraste bil blev utan tvekan Rover P4. Från Hölö respektive Kungsåra kom två Rover 90 – en 1955:a och en 1954:a. Vilken som var finast är svårt att svara på – välj själv.Efter en stund kom det “utlovade regnet” och vi gick inomhus och fikade och snackade en stund. Lagom till avfärd kom också åskvädret. Nästa onsdag (1 juli) blir det säkert lite bättre sommarväder på Forsby Kvarn – välkomna då!


Text & bilder: Bengt Alfredsson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

1983 tävlade man med SD1 i EM-serien för standardbilar.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Där förståndet slutar tar tron vid.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 1 Februari 2023
Max Maximilian

2003 - Rymdfärjan Columbia STS-107 exploderar ovanför Texas, USA: samtliga sju i besättningen omkommer.
Källa: Wikipedia