BritMeet

Richard Arbrink var RCoS kontaktman gentemot arrangören Autostable (nybliven Morganrepresentant) och han och Gwenda hade dagen till ära tagit med sig RCoS Mälardalens teleskopflaggstång med do "flagga". Faktum är att vi fick "reva" i halvtid tack vare den byiga vinden, för att inte få "mastbrott". Taxinge slott är för många känt som "kakslottet" pga sin stora buffé med sötsaker till kaffet. För Anna och mig var det första besöket men bl a de fina omgivningarna gör att vi gärna återkommer.Redan vid slottsgrindarna hälsades vi välkomna av arrangören Autostable, med en påse som innehöll lite av varje. BritMeet började kl 12 och vi ankom ca 1215 men då var det redan i det närmaste fullt på de gröna gräsmattorna. Enligt uppgift var det minst 170 bilar av olika märken som fans på plats under dagen. En trevlig detalj var att man parkerade som man kom - dvs inte i märkes- eller modellordning. Alltså kunde en Mini stå intill en Rolls eller en Austin A35 granne med en E-type. Mer omväxlande både för bilägare och åskådare, tycker jag. För de som ville fans en "brittisk tipspromenad" men Anna och jag nöjde oss med att prata med gamla och nya bekanta, samt att titta på bilar och Autostables fina försäljningslokal som de själva renoverat i det gamla slottsstallet. Dessutom fanns några butiker, konstgallerier sam naturligtvis slottskafét, dit kön var ganska lång.Att MG, Austin-Healey. Morgan och Jaguar var de vanligaste bilarna på BritMeet förvånar nog ingen. Men det fanns också ett antal riktigt ovanliga bilar.Mina egna två favoriter är absolut Alvis TE/TF21 och Morgan 3-wheeler.Den nytillverkade Morgan 3-wheeler som ankom sent, efter en ganska jobbig tur i det blåsiga vädret imponerade också. Den maffiga V-motorn lär ge över 100 hästar till den lätta bilen och det resulterar säkert i spännande åkning.Alvis är ett anrikt märke som Rover köpte upp 1965 för att tragiskt lägga ner 1967 och den utställda bilen bör vara ett ex tillverkad senare än 1963. Om man inte gillar de dubbla strålkastarna fram gäller det att köpa en Alvis TD21 istället.Några övriga godbitar var en gigantisk Rolls Royce samt den fina Bentley Mk.VI som Erik Ahlsén hade med sig.Efter ytterligare en fika i gröngräset samt lite biltittande och småprat konstaterade vi att de flesta börjat ge sig hemåt och vid fyratiden var det nästan tomt vid Taxinge Slott. Det är bara att summera - ett mycket trevligt arrangemang av familjerna bakom Autostable. Hoppas att det blir en uppföljning 2013.


Text: Bengt Alfredsson
Bilder: Richard Arbrink & Bengt Alfredsson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-05-27

Mälardalsmöte Maj 2024

Väderleken vid våra Rovermöten i Enköping kan avläsas av hur länge vi stannar ute på parkeringsplatsen och beundrar bilarna

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover Twelve Sports Saloon lanserades 1948.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Ta inte livet för allvarligt. Du klarar dig ändå inte ifrån det levande

E Hubbard

Dagen i historia

Idag - Lördagen den 13 Juli 2024
Joel Judit

1954 - Den mexikanska konstnären Frida Kahlo avlider.
Källa: Wikipedia