British Motor Meet i Hjo


Som en fin gammal tradition åkt jag och min fru till Hjo.

Motor Meet startade 2009 och jag har varit med vid tre tillfällen min fru vid två tillfällen.En underbar träff och trots regnet i år var det rätt många bilar och personer som kom till Hjo. Hade det inte varit för regnet så skulle det nog varit fullt!Sunbeam Tiger firade 50 års jubileum och man kan väl önska att de tagit med sig riktiga solstrålar istället.Bosse Bildoktorn höll i ”tjötet” på scenen och han valde ut ett antal fina bilar som skulle defilera framför scenen. Varje bilägare intervjuades och fick berättat om sina bilar. Roverklubben hade två bilar som Bildoktorn ville visa upp. Det är kanske något som andra träffar kan ta efter, verkligen kul att få höra bilägarna berätta om sina bilar.Roverklubben var väl representerade av många olika modeller och visst märker man att intresset för Roverbilar ökar för varje år.Efter träffen så kördes de vänstertrafik i Hjos centrum. Härligt att arrangörerna fick till detta och det ger verkligen en genuin engelsk känsla.Nästa år hoppas vi att engelska drottningen bistå Bosse Bildoktorn på scenen.Boendet i år var på Brevikens motell. Tillsammans med andra Rovernobilitatis hade vi en härlig aftonvard kvällen innan.


Själv så stannade vi tre nätterpå Brevikens motell och hade en minisemester. Vi hann med att kolla på Karlsborgs fästning och Forsviks bruk. På hemvägen passerades Kungslena kyrka. CG hade tipsat oss om Forsviks bruk och om Kungslena kyrka. Kungslena innehåller mycket av svensk historia. Dansken har kapitulerat vid Kungslena vid två tillfällen.

Fler bilder


Text: Anders Albihn
Bilder: Lars Pettersson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-11-12

Mälardalsmöte november 2023

I stället tar de varje tillfälle att träffas. Onsdagen den 1 november var kall, men ingen snö hade fallit över Enköping.

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

År 2000 är Rover/MG den största oberoende tillverkaren i England.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Champagne skall vara kall, torr och gratis.

Churchill

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 8 December 2023
Virginia

1907 - Kung Oscar II avlider och Gustaf V blir kung.
Källa: Wikipedia