British Motor Meet i Hjo


Som en fin gammal tradition åkt jag och min fru till Hjo.

Motor Meet startade 2009 och jag har varit med vid tre tillfällen min fru vid två tillfällen.En underbar träff och trots regnet i år var det rätt många bilar och personer som kom till Hjo. Hade det inte varit för regnet så skulle det nog varit fullt!Sunbeam Tiger firade 50 års jubileum och man kan väl önska att de tagit med sig riktiga solstrålar istället.Bosse Bildoktorn höll i ”tjötet” på scenen och han valde ut ett antal fina bilar som skulle defilera framför scenen. Varje bilägare intervjuades och fick berättat om sina bilar. Roverklubben hade två bilar som Bildoktorn ville visa upp. Det är kanske något som andra träffar kan ta efter, verkligen kul att få höra bilägarna berätta om sina bilar.Roverklubben var väl representerade av många olika modeller och visst märker man att intresset för Roverbilar ökar för varje år.Efter träffen så kördes de vänstertrafik i Hjos centrum. Härligt att arrangörerna fick till detta och det ger verkligen en genuin engelsk känsla.Nästa år hoppas vi att engelska drottningen bistå Bosse Bildoktorn på scenen.Boendet i år var på Brevikens motell. Tillsammans med andra Rovernobilitatis hade vi en härlig aftonvard kvällen innan.


Själv så stannade vi tre nätterpå Brevikens motell och hade en minisemester. Vi hann med att kolla på Karlsborgs fästning och Forsviks bruk. På hemvägen passerades Kungslena kyrka. CG hade tipsat oss om Forsviks bruk och om Kungslena kyrka. Kungslena innehåller mycket av svensk historia. Dansken har kapitulerat vid Kungslena vid två tillfällen.

Fler bilder


Text: Anders Albihn
Bilder: Lars Pettersson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-05-27

Mälardalsmöte Maj 2024

Väderleken vid våra Rovermöten i Enköping kan avläsas av hur länge vi stannar ute på parkeringsplatsen och beundrar bilarna

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

År 2004 uppdateras Rover 25 och 45 med ändrade frontgrillar och bakdelar, samt ny inredning.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Kom igen nu grabbar! Nu börjar vi om från cash!

Ingen kan peppa en spelare som Rolf Zetterlund!

Dagen i historia

Idag - Lördagen den 22 Juni 2024
Paulina Paula

1942 - Politikern Laila Freivalds föds.
Källa: Wikipedia