British Motor Meet i Hjo


Vi möttes i Bollebygd kl 7.Efter Ulricehamn hoppade en torkare loss vilket krävde lite improvisation.Viss förvirring uppstod kring skyltningen till BMM.Centrum var välförsett med Union Jacks.

Väl framme vidtog en del montagearbeten.

Det är inte Carola som gjort "knopen"!Vi hade fått en rejäl yta att hålla till på.Henrik Pagrotsky anländer med den tredje Rover Coupén för dagen.Vet inte riktigt vad Anders visar Henrik? Ny sjävförsvarsteknik mot närgångna P6-ägare med kamera?Fika är viktigt.Vem har stilenligaste skuffen?Christer anlände i SD1.Påsen man fick innehöll både det ena och det andra.Även en Land-Rover dök upp.Hans Örtlund ger goda råd till putsare?Ingemar väller in...Ingemars nackskydd.Jag beslutade mig för att snygga till P6B-uppställningen.Fem P6B kom till slut och ingen var riktigt lik den andra.Sammanlagt blev det ca 17 bilar hos RCOS.Kent , Lars och CG.Vi gick för att försöka få en lunch.

vilket inte gick så bra på Hamnkrogen som nog hade tagit sig lite vatten över huvudet. I Feskeboa lyckades i alla fall jag bättre. Här kunde man äta med trevlig utsikt. Ångtåg och SS Trafik. "Marinen" levde upp till dagen. En glass ingick i "påsen".


Kl 14 var det dags att presentera några bilmärken och modeller med jubileum, Jag var först med min P6B som fick representera Rover P6 som fyller 50 år 2013.Kent improviserade lite med klubbshopen, men försäljningen gick tydligen bra ändå.

Rootes klubbens ordförande köpte lite RCOSprylar, han har en förserie R 75 från 1998. Även Steve hade gjort ett köp...


Styrelsemöte pågår.


Fler bilder.

Fräck Morgan Mer Morgan Pundgrin? Bert instruerar ägaren av en rikemans Rover... Jaguar hade en fin uppställning Bosse Andersson hade roligt åt tidsplanen. Hans Örtlund presenterade arrangemanget. Invigningen gjordes av Kommunens "Starka kvinna". Läderlappsbilen? Bengt och Maj-Britt Ericsson var där med sin Jaguar MK1 En hel del RCOSmedlemmar syntes i vimlet. Ingemar med kameran i (bokstavligt) högsta hugg. Bosse förklarade lite om hur han skulle klara att vara på tre ställen samtidigt. Steve Pike som kom med en trevlig Bentley Turbo pratar med CG. Mycket folk kom. En klurig poängpromenad. Bosse fick tillgripa oväntade metoder för att hinna mellan de olika arrangemangen. Rootesklubben hade fått ihop en mängd olika bilar. Några var väl mer udda än andra.... En fin AC som sedan inte ville starta och fick skjutas undan varefter den startade direkt. Scenskräck? Ny Morgan threewheeler MG Magnette Raffig Zephyr. Jensen FF Stilig RR med stilenlig ägare, som hade bytt till sig den mot en Aston Skitig Corniche Övrig verksamhet Bosse hade några fråge- och kåseristunder En Morris och som avslutning en Aston, båda fabrikaten fyller 100 år Men du kör ju Jaguar? Hade några skyltar som båda hamnade hos RCOSrelaterade köpare Många gubbar behövs det för att fylla ut dessa Även Kjell Utjord var på plats Kent röjde när det var dags för styrelsemöte i RCOS

Två pdf-filer från Hjo Tidning

Ladda ner

Text: Tomas Börjeson
Bilder: Tomas Börjeson, Henrik Pagrotsky, Lars Pettersson
Film: Lennart Hellberg
Pdf-filer från Hans Örtlund

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-07-14

Mälardalsmöte Juli 2024

Vi hade mycket att tala om denna gång

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Våren 1995 skedde en stor lansering av Rovers bilar i Sverige.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vansinne är ärftligt. Man får det av sina barn.

Okänd

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 19 Juli 2024
Sara

1553 - Jane Grey avsätts, och ersätts av Maria I, efter bara nio dagar som drottning av England.
Källa: Wikipedia