British Motor Meet 2018


Andra deltagare från GMHK/RCOS på väg till BMM hade efter glassätning och avvinkning vid Triumfglass Glasskafé i Sävedalen åkt en runda i Västergötland under dagen och besökt bl.a. Kungslena Kyrka på vägen, men Anna och jag åkte upp senare och var på plats strax efter 18.00.Mötet började för oss med en grillbuffé på Hotell Bellevue på fredagskvällen, där vi också bodde under helgen.Hotell Bellevue I Hjo ordnade med särskild parkering på baksidan av hotellet.Efter maten vidtog generellt samkväm med övriga deltagare på lämpliga platser runt hotellet både inne och ute, härvid intogs bl.a. både malt- och druvbaserade varor i tillräckliga kvantiteter för ändamålet. Efterhand drog sig alla tillbaka för natten.På lördagen skulle utställarna vara på plats före kl 10.00 i Stadsparken där utställningen hölls. Detta höll nästan alla, även de som kom direkt till träffen,Hans Örtlund British Motor Meet Generalen hälsade alla välkomna. MHRF var även delaktiga i att ta upp politiker på scen och ställa frågor kring veteranbilar och entusiastbilar.Roverklubben hade drygt 25 deltagande ekipage, med en ovanligt blandad modellflora, men med vissa luckor i urvalet. Bl.a. fanns ingen 25 eller 45 och ingen P5 med men ett flertal SD1 vilket varit lite ovanligt på senare tid. Majoriteten åkte Rover 75 av olika versioner inklusive V8.Det var så många moderna Rover 75 i Hjo att några fick gömma sig.

Vi var några som deltog med delad klubbtillhörighet, Göteborgs Motorhistoriska Klubb hade ett mindre antal deltagare på plats med MG-bilar som stod ihop med RCOS vilket passade bra då undertecknad och Anders Albihn är med i båda klubbstyrelserna.Kent Klar hade med stora delar av klubbshopen som genererade en hel del intresse.Bland övriga deltagande fordon märktes bl.a. en riktigt fin Bentley av klassisk racingtyp och Sveriges äldsta fyrhjuliga Morgan.

Ett stort antal brittiska fordon kunde beses hos de olika klubbarna, bl.a. fanns ett flertal Triumph, MG, Morris och Ford på plats.På plats fanns förutom alla utställda fordon också en hel del företag, bl.a Verktygsboden som visade polering på en Rover 620, och en säljare som hade en Rover återförsäljarskylt i nyskick (som enligt uppgift Hans Ö hade tingat redan innan)

Vädret höll sig fint ända till mitten på eftermiddagen då tyvärr mörka moln tornade upp sig och det kom en del kraftiga åskskurar som bl.a. gjorde en tur med Hjos turisttåg lite mer spännande och mycket blötare än väntat och också resulterade i att den planerade vänstertrafikkörningen ställdes in och att många avvek lite tidigare än önskvärt från utställningen.
Man hade också en utomhusbio planerad senare på kvällen men denna blev troligen svår att genomföra på grund av ovädret.På söndagen kunde den som ville delta i Skaraborgsrundan, men vi valde efter frukost att följa med Anders och Malin hemåt via fina vägar i Västergöt- land. Vi stannade vid Hornborgarsjön för lite fågelskådning och lunch.Anna och jag stannade också sedan vid Ekornavallen för att insupa den historiska atmosfären.

Fler bilderText: Tomas Börjesson
Bilder: Tomas Börjeson & Preben Bailey

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2024-02-21

Mälardalsmöte Januari 2024

Det kom så många klubbmedlemmar denna gång att det vanliga runda bordet inte räckte till utan vi fick bygga ut det med småbord.

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Den första riktigt framgångsrika bilen, Rover Twelve var konstruerad av Owen Clegg från Wolseley.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Det är bara den medelmåttige som alltid presterar sitt bästa.

Brittiskt klotter

Dagen i historia

Idag - Tordagen den 22 Februari 2024
Pia

1979 - BT Kemis fabrik i Teckomatorp sprängs.
Källa: Wikipedia