Autostable-BritMeet vid Taxinge slott


En vacker lördag var det upplagt för andra året med Autostable-BritMeet vid Taxinge slott. Redan på plats var paret Blomberg från Åby i sin gröna 75a när vi anlände med Fjärdhundras också gröna 75a och Västerås likaså gröna 2200 TC. Upp med klubbflaggan för att locka fler Roverägare eller dito bilar.Kaffebiljetter erhölls vid ankomst och en promenad till kakslottets bord företogs, tillsammans med en bekant från Norrköping körande en öppen gul Ginetta.Efter fikat utomhus såg jag flera Lotusvänner, där hade klubben sammanstrålat vid Kungens kurva för att åka gemensamt till Taxinge. Totalt under dagen sågs upp emot ett dussin Lotusar parkarade på gräset upp mot slottet.


För de som ville kunde man gå en tipspromenad med flera frågor rörande engelska fordon, sist och inte minst fick man skjuta lerduva över en åker längst bort.
Får se om några fler Rover eller klubbmedlemmar dykt upp. Jovisst kom det några som var vid Forsby Kvarn onsdagen före. Men de körde Morgan idag från Sigtuna och från Västerås kom en öppen Riley från 1930-talet, så vädret var inte att klaga på. Men var är Roverbilarna och sörmläningarna och stockholmarna kan undras. Östergötland, Västmanland och Uppland hade en Rover var på lördagen.En mörkgrön Rover 75 sågs dock på parkeringen, men vi fick inte kontakt med ägaren. Intressant att alla fyra Rover var gröna för dagen, förra året var det också 4 st men då i blandade färger.
En sörmlänning såg vi, det var Urban Nyblom från Nyköping, som organiserar Hamnträffarna där varje onsdagkväll under sommaren. Den brittiska kvällens tema är i år 31 juli med Rover Club of Sweden inbjudna för att fira Rover 2000 femtioåriga tillblivelse.


Fler bilder.


Text: Richard Arbrink
Bilder:Richar Arbrink & Bengt Alfredsson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2022-06-11

Mälardalen juni 2022

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

1970 var det debut för Range Rover, en lyxterrängbil med V8-motorn

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

En främling är en vän man ännu inte har lärt känna

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 12 Augusti 2022
Klara

1323 - Nöteborgstraktaten, den första freden mellan Sverige och Ryssland, undertecknas.
Källa: Wikipedia