Årsmöte 2007


Halv storm, regn som piskar vågrätt mot ansiktet. Så inleddes Årsmötet på Lökeberg i Bohuslän. Ett trettiotal deltagare dök upp på fredagens eftermiddag för att vara med på alla trevligheter som skulle komma. Eftersom vi ämnade tillbringa inledningen på Årsmötet inomhus bekymrade vädret inte så mycket. Hoppas bara det vill bättra sig till lördagen. Sedvanliga årsmötesförhandlinger ägde rum på förkvällen. Därefter en mycket läcker buffé som tog sin lilla tid att tugga sig igenom. Kvällen avslutades med något att dricka i mjuka fåtöljer och regnets smatter mot rutorna.

Sedan kloka beslut fattats var det dags att ge sig på Gammeldansken från förra årets årsmöte. Mingel i väntan på årsmötesmiddagen. Efter långa resor och "hårda" årsmötesförhandling med svåra beslut var det dags för middag.

Lördag och dags för Årsmötesrallyt. Fortfarande regn, men det såg hoppfullt ut på himmelen. Cirka femton olika Rover var anmälda, från P4 fram till dagens Rover 75. I princip var nog varje modell representerad, P4, P5, P6, SD1, 400- och 800-serien fram till 75. Bara det är ju intressant. Att på en dag få se hela utvecklingen under sextio år.
Lagom till starten upphörde regnet och solen kom fram och mer skulle det bli innan dagen var över. Alla bilar utrustades med road-book, frågeformulär och sedan var det bara att ge sig iväg.
Solen kom fram och turen gick i riktning mot Stenungsund och Tjörnbroarna. Den exakta vägbeskrivningen tog oss på små, smala, kurviga och vackra vägar över Tjörn och Orust. Det är på vägar som dessa man ska färdas. Då ser man hur fint landskapet är.
Hela tiden brottades vi med frågeformuläret. Längs turen fick vi även åka färja. Inte en gång utan tre gånger. Vägverket håller fortfarande med den fina servicen att låta allmän väg bitvis vara färja. Detta är inte helt ovanligt i Bohuslän

Nu blev det rast och vila innan kvällens middag. Tiden fördrevs med kontroll och besiktning av alla deltagande bilar, allmänt prat över ett glas öl på gräsmattan och inköp ur klubbshopens sortiment. Bengt Wallén, klubbshopens föreståndare sedan många år, kommer troget till alla Årsmöten med bilen fullastad med hela lagret. Förhoppningsvis går hans P5 något lättare på hemvägen.
Vid sjutiden var det dags att äta igen. Efter middagen, som var mycket elegant, var det dags för de rätta svaren på rallyfrågorna och därefter prisutdelning. Vinnare av hela tävlingen blev Bertil Tenland. En mycket god prestation med tanke på att han var ensam i sin bil. Grattis Bertil.
Kvällen led mot sitt slut och det var dags att dra sig tillbaka. På söndag morgon väntade hemfärd för de flesta. Några skulle delta på Classic Car på Tjolöholm och fick gå upp ännu tidigare.
Ett stort tack till arrangörerna Bert Rudal och Eva, Bo Arnholm och Ingrid samt Tomas Börjesson och Kent Klar för en mycket trevlig tillställning.

Rallybasen Bert Rudal instruerar deltagaren CG Olsson Familjen Olsson beundrar Roverklubbens nya flagga. En lång rad härliga rallyekipage. Klubben bjöd på drink i väntan på supén. Riktigt god var maten och utsikten från matbordet fantastisk. Förstapristagaren Bertil Tenland gratuleras av rallygeneralen Bert Rudal. Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår Årsmöte pågår

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-09-23

Mälardalsmöte September 2023

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover 400 började tillverkas 1990.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Det är med idéer som med små barn. Man tycker bäst om sina egna.

Moa Martinson

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 4 Oktober 2023
Frans Frank

1703 - Under stora nordiska kriget tvingas den starkt befästa polska staden Thorn efter en belägring kapitulera till Karl XII.
Källa: Wikipedia