Årsmöte 2018


Äntligen årsmöte igen. Årsmötena är fyllda av härliga personer och kära återseenden. Vissa personer möter man enbart på årsmötena. På parkeringen kunde man få se väldigt fina Roverbilar.


Den äldsta var en P2a från 1946 som Lars Göran Karlsson kom med.
Den äldsta var en P2a från 1946 som Lars Göran Karlsson kom med.


Årsmötet i år arrangerades av Göteborgssektionen.

Årsmötet avklarades utan drama.

Tyvärr har Helena Lindhe valt att lämna styrelsen.

Maten första kvällen var grillat och det var fantastiskt gott.
På lördagen var det dags för rally och Tomas Börjeson hade ordnat att rallydeltagarna fick anstränga sig till sitt yttersta.

Under rallyt har vi kört på vägar som var vackra och intressanta.
Första delen gick över Ödenäsvägen och där har Hem till byn spelats in. För den oinvigde så är Hem till byn Sveriges mest långlivade TV- serie. Den startade sändas 1971 och visades fram till 2006 med vissa avbrott.Nåväl åter till rallyt! Färden gick upp till Gräfsnäs Antens järnvägsmuseum. En järnvägstation som låg längs med Västgötabanan (Göteborg till Skara) på ett smalspår, 891 mm, eller tre fot om man hellre gillar fötter. Idag återstår bara en kort sträcka som man kör ångtåg på under sommartid.Kort efter detta har Tomas satt upp en första kontroll vid Gräfsnäs slottsruin. Många känner till att på Gräfsnäs bodde Margareta Eriksdotter som sedermera skulle gifta sig med Gustav Vasa. Detta var inte en av frågorna utan Tomas hade tre kluriga frågor som rallydeltagarna fick grunna på. En av frågorna kom att fälla avgörandet i rallyt när vinnaren skulle koras.


Efter Gräfsnäs har rallydeltagarna kört längs med den vackra Långaredsvägen upp till Sollebrunn, och nostalgimacken som Sven Liljekvist drivit både som en riktig mack under många år och som han och hans fru driver som en nostalgimack sedan 2011.Förutom att Sven underhöll oss med mackens historia så hade han härliga historier om bl.a ”Kålle”. Vilken fantastiskt mack.
Tusen tack Sven för att vi fick besöka dig.Sven visade även upp sina fantastiska bilar. Bl.a. visar Sven upp Picko Trobergs Trehjuling.


Sven har många fina bilar och de år som British Motor Meet gått av stapeln i Alingsås så har Sven vunnit med någon av sina fina bilar.

Förra årsmötet bjöd även på en fin mack under rallyrundan och vilket arbete som läggs ner för att bevara dessa mackar.


Efter att rallydeltagarna suttit upp igen och med förnyad energi så var nästa sträcka mot lunchen och leta ledtrådar längs med vägen.

En av Tomas kluriga frågor var högaktuell. Fråga 4: Vad är meningen med Livet, Universum och allting. För de som läst Douglas Adams bok Liftarens Guide till Galaxen så var svaret givet annars hade det bara varit att kolla på vägnumret som ju var väg 42.

Lunch på Vänga kvarn. Vilken vacker plats Vänga kvarn är. Jag tror många, inklusive undertecknad med fru kommer att åter fara till Vänga kvarn.Efter lunchen for vi åstad till Borgstena där Christer på Verktygsboden gav oss en föreläsning om polering. Helt otroligt att se ett proffs polera. Jag tror jag skall våga lite mer när jag polerar min P6a eller min Coupé och sen gäller det att skaffa rätt produkter.I lokalen i Borgstena stod även Lars Edwardssons nyförvärv en Rover P6 NADA. NADA står för North American Dollar Area.


Många var trötta efter ett långt rally och när sista sträckan via Sandhult, Sjömarken och Sandared var avklarad så var det bara tre frågor kvar när de kom tillbaka till Hindås.På kvällen var det middag. Väldigt god mat igen men för min del så var den grillade maten på fredagen oslagbar denna helg.


En fördel med att åka på årsmöte är att man får se så många fina Roverbilar. I år fanns det 14 Roverbilar förutom Rover P2 även Torsten och Björns fina Rover P4or. Lars Rover SD 1 samt Mats P6a och Stefan och Anna-Lisas gula Rover 75.

Torstens P4 Björns P4:a Christers Sd1 Lars Sd1 Mats P6 och i bakgrunden em gul Rover 75

Text: Anders Albihn
Bilder: Anders Ahlbihn & Tomas Börjeson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Range Rover är en kombination av Rovers personbilars komfort och Land Rovers terrängkunskaper.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Man må säga vad man vill om ett syndigt leverne men det är allmänbildande.

Hjalmar Bergman

Dagen i historia

Idag - Måndagen den 30 Januari 2023
Gunilla Gunhild

1981 - Långköraren Dallas startar i svensk TV.
Källa: Wikipedia