Årsmöte 2014


Under VM-fotbollen 1958 var det ryska landslaget förlagt hit. I månadskiftet maj-juni 2014 var det Roverklubben som ockuperade Hindåsgården. Hindås mellan Borås och Göteborg var känt som en sportort, speciellt under vintern med hoppbacke och allt. Nu för tiden är det väl inte så mycket med det, men kanske får orten ett uppsving igen. Hindåsgården visade sig vara ett mycket bra val för denna typ av träffar. Bra rum och bra mat och bra utrymmen för att umgås, både ute och inne. Det var våra vänner från västra Sverige som ordnade Årsmötet i år och det har de all heder av.Efterhand som deltagarna anlände fylldes parkeringen med Roverbilar av alla sorter (nästan). Sedvanliga årsmötesförhandlingar var utlyst till senare eftermiddagen och avlöpte utan större sensationer. Protokoll finns att läsa på klubbens hemsida. Därefter lite mingel,


och så småningom middag och lite eftersnack.


Lördag morgon och stor frukost. Nu gällde det att ladda upp inför rallyrundan. Starten var var satt till klockan tio. Väganvisningar och fråge- och svarsformulär delades ut och det var dags att ge sig iväg. I den allmänna upphetsningen vid starten missade nog nästan alla att de första frågorna gällde objekt inne på startområdet. Detta upptäcktes när vi kommit någon halvmil därifrån. Men förhoppningsvis skulle vi hitta tillbaka.Rundan tog oss runt fina små vägar i den sydvästra delen av Västergötland (Sveriges vagga).
Efterhand som turen gick var det uppgifter att lösa. Lateralt tänkande var till stor hjälp, vilket undertecknad saknar. Vid lunchtid rullade Rover efter Rover in på parkeringen vid Hyssna Kvarn för matrast. Detta är en gammal kvarn som ligger idylliskt med många gamla fina byggnader. Den fungerar idag som restaurang med möjlighet att bo över. Här blev alla kvar en liten stund för att studera gammal kvarnmiljö med forsar och allt.Resan gick så småningom vidare med fler frågor att fundera över. Efter sista kontrollen på Hindås järnvägsstation (36 km från Göteborg och 36 km från Borås) var vi slutligen tillbaka på startplatsen som nu blivit mål. Här var det dags för utslagsfrågan som gällde att uppskatta hur många varv en mutter på en gängad stång skulle vridas för att förflytta sig ett antal centimeter. En omöjlig uppgift. Nu förstod jag att första pris var långt borta.Rast och vila innan mer trevligheter skulle hända.


Mingel med drink innan middagen som tog sin rundliga tid.


Därefter prisutdelning.


Därefter prisutdelning. Priserna ett mycket stort tack till dem för deras genorositet - tack. Bästa av alla var Leif Iseland från Ellös som belönades med en fin verktygs-uppsättning. Grattis.


Nästa dag efter frukost var det dags att avresa mot nya mål. Som vanligt ett mycket lyckat Årsmöte med trevliga Roverägare och fina omgivningar. Nästa år ses vi någonstans i Mälardalen. Det ser vi fram mot.


Text: CG Olsson
Foto: Lars Pettersson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2023-01-30

Styrelsemöte 2023-01-21

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Rover byggde portabla bensindrivna vattenpumpar för brandbekämpning åt Royal Navy. De hade fyra cylindrar och startades med handkraft.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Där förståndet slutar tar tron vid.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 1 Februari 2023
Max Maximilian

2003 - Rymdfärjan Columbia STS-107 exploderar ovanför Texas, USA: samtliga sju i besättningen omkommer.
Källa: Wikipedia