Thulinträffen 2012


Anders Albihn plockade upp mig och Bert Rudal med sin 2200TC för att åka till Landskrona. Vi mötte upp Kent Klar vid Varberg Norra och Bert gjorde en transfer till Kents Coupé för att fördela gracerna. Vi åkte sedan vidare söderut. Strax före Hallandsåsen vid Laholm passerade vi Ingemar Johansson i sin P6B som inte hade riktigt samma tempo.Väl framme i Landskrona syntes det fler och fler gammelbilar och vid infarten till Kastellet blev det en mindre köbildning. Väl inne på området hittade vi snabbt den övriga Roverkontingenten och blev varmt mottagna av dem. Där fanns bl.a en mycket fin P6B som var importerad från Frankrike och även ett par äldre Rover som man kanske inte ser så ofta i vilt tillstånd.Temat för träffen var tydligen "Orenoverat" och det fanns väl några bilar som gjorde skäl för detta. Värst var nog en Austin EPA-traktor som tydligen stått i skogen utanför Munkedal i över 20 år. Den rullade dock på egna hjul. Annars var det en salig blandning med fina bilar, radiostyrda båtmodeller och bilar, moppar, traktorer och en gammal hästbrandspruta som gjorde livet osäkert för de som flanerade runt området. Det visades många fina veteran-MC som kanske inte luftas så ofta annars.FIAT-gänget hade lite underligheter för sig i en monter och runt Citadellet var det en ALFA Giulia specialutställning.
Citadellet i sig var också värt en närmare titt. Marknaden var särskilt välförsedd med remspännen som en säljare från Danmark hade med sig i mängder.
Det fanns också möjligheter att få sig en matbit eller Fika, även om kön var rätt lång emellanåt.
Ett besök rekommenderas!


Text: Tomas Börjeson

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2021-11-30

Styrelsemöte 27 november 2021

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

1983 tävlade man med SD1 i EM-serien för standardbilar.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Gör ingenting som dina ovänner inte kan får veta.

Dagen i historia

Idag - Tordagen den 2 December 2021
Beata Beatrice

1954 - USA:s senat fördömer kommunistjägaren Joseph McCarthy för uppförande som tenderar att dra in senaten i vanära och misstro.
Källa: Wikipedia