Rover 216GTi

<I>Denna Rover 220GTi från 1992 tillhör Lee Taylor, engelsman som bor i Sverige.  </I>
Denna Rover 220GTi från 1992 tillhör Lee Taylor, engelsman som bor i Sverige.

Kilometerräknaren visar att bilen gått drygt 115.000 engelska miles och sedan ytterligare 18.400 miles i Sverige. Det är en bil från 1992, en 216 GTi, med en tidigare ägare. Jag tog med mig bilen när jag flyttade till Sverige 1999. Jag studerade i Jönköping 1997 och träffade då en svensk flicka. Hon och jag bor nu ihop i Vällingby med våra två barn.
Rovern har degraderats till andrabil och vi använder så gott som alltid en Passat V5 när vi är ute och åker, men vår dotter älskar "Daddy's bil" och det ljud den ger ifrån sig. På tal om det, så är avgassystemet det enda som inte är original på bilen. Det var billigare att köpa ett specialgjort sportsystem, än att importera ett nytt originalsystem från England. Och så har jag ett par breda aluminiumfälgar som skall på inför sommaren.
Det är en härlig bil att köra och det blir roliga projekt när något går sönder - som generatorkol, kamrem, fläktrem, bromsklossar och så vidare. Men bilen har varit otroligt tillförlitlig de senaste 14 åren, bara småsaker har gått sönder eller blivit utslitna. Detta kan ha något med bilens japanska influenser att göra.
Titta bara på bilden - jag är en lycklig Rover-förare.

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2021-09-27

Roverklubben firade 35-årsjubileum i Enköping

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Rover i Rover

Rover i Rover

Visste du att

Van Den Plas var från början en belgisk karossbyggare som 1913 började tillverkning i England.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Sjömannen ber inte om medvind. Han lär sig segla.

Ordspråk

Dagen i historia

Idag - Tordagen den 21 Oktober 2021
Ursula Yrsa

1600 - Slaget vid Sekigahara, ett av de mest betydelsefulla i Japans historia. Segraren Tokugawa Ieyasu enar större delen av landet under Tokugawashogunatet.
Källa: Wikipedia