Mälardalsmötet


På onsdagsmötet första veckan i augusti vid Ekolskrog var det strålande sol. De fyra första på plats var faktiskt ledamöter i RCoS styrelse dvs hela andelen i Mälardalen, några hade sin sambo med.


Bilarna var P6 2200TC, P5B Coupe och Rover 820. Thomas E skannade igenom senaste protollet från RCoS-mötet från Thulin-träffen i Landskrona (60 mil bort). Senare kom flera medlemmar från södra sidan av mälarsstranden. Vår webmaster Carola med sin man Lars och SD1 sågs fotografera bilarna innan de kom in och fikade med oss.

Bland annat ansåg en V8 ägare att hans motor gick bättre med Shells V-power dvs 99 oktanig bensin. Ett tips för de som har högkomprimerade motorer i tidiga V8 och 2000TC. Vad vi saknade denna kväll var faktiskt någon ny Rover 75, brukar vara i majoritet vid Ekolskrog. Ägarna var antagligen på längre semesterturer för att njuta av sina bilar. När den starka solen avtagit, körde var och en hem till sig efter ytterligare ett trevligt umgänge.


Text av Richard Arbrink

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2018-06-06

Mälardalsträffen på Salnecke Slott den 6 juni 2018

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

Den 26 juni 1952 satte Spencer King hastighetsrekord för personbilar både på stående kilometern och stående milesen på över 241 km/tim med den gasturbindrivna bilen JET 1.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

Vi lever en sekund i taget och sekunden är just nu.

Eyvind Johnson

Dagen i historia

Idag - Tisdagen den 19 Juni 2018
Germund Görel

1938 - Sverige förlorar bronsmatchen i fotbolls-VM mot Brasilien med 4-2.
Källa: Wikipedia