Besök på ett bilmuseum i Ystafell på Island.


Jag och min fru Siv åkte på semester till Island, för den fina naturens skull. Men vi tittade inte bara på naturen. På norra delen av ön finns det ett bilmuseum som är värt att besök. Det var ett helt oplanerat stopp, precis som vi vill ha det på semestern. Man ska ta dagen som den kommer och stanna när det dyker upp något intressant. Oftast blir man positiv överraskad som det här. Siv följde inte med in på museet, utan passade på att skriva vykort under tiden. Nästa dag gick hon på sitt museum, ett textilmuseum och då passade jag på att tanka hyrbilen under tiden. Vi har lite olika intressen.Det fanns många bilar och man hade klämt in bilarna med skohorn som det syns på bilderna. Men det satt informationsblad på vindrutan på de flesta av bilarna. Synd bara att man är så dålig på att läsa isländska.En Rover P5 fanns det i alla fall, men det var för övrigt den ända Rovern som jag såg under veckan på ön, om man bortse från Land-Rover och Ranch-Rover. För det fanns desto fler av.För det fanns desto fler av. Det var ganska stor blandning på olika bilmärken på museet. Så man fick en ganska bra uppfattning hur bilparken tidigare var på Island. En hel del amerikanska fyrhjulsdrivna jeepar och ett par ryska också. En svart Ford F100 picup 1955 som begravningsbil är nog inte så vanlig, men det fanns där.
Utanför museet på framsidan stod det flera bilar och traktorer i varierande skick och bakom museet var reservdelslagret (bilskoten).

Första hallen Andra hallen Isländsk Super Jeep som man nästan måste vara någonting mitt i mellan gymnast och höjdhoppare för att komma in i bilen Bombardier snöbil 1951 Snow-Trac.  Kan vara användbar på vintern Enda motorcykeln Triumph Bonneville Oliver Cletrac	Farmall Cub 1959 Uppbyggd bilverkstad med Fiat Tupolino Uppbyggd bilverkstad med Fiat Tupolino Ford 1955 truck som Begravningsbil

Text & bild: Per Sonestedt

Tillbaka till tidigare träffar

Medlemsinloggning

Senaste uppdatering

Uppdaterat 2018-09-13

Tjolöholm Classic Motor

Läs mer

Roverklubbens maskot, Rover

Roverklubbens maskot,  Rover

(medlemsavgiften är betald)

Kuriosa

Kuriosa

Den israeliske konstnären Ron Arrard stöpte om P6-stolen till modern konst. Paul Vissers har gjort ett bord av en Rover V8-motor.

Visste du att

Helt nya Range Rover presenterades på Paris Motor Show den 27 september 2012.

Har du bilder från Rover-träffar?
Saknar du bild på din Rover i "Galleri/Medlemmars bilar"?
Har du tips på Rover-träffar?

Skicka dina bilder/tips till Webmaster

Citat

En olycka kommer sällan ensam - den har alltid en liten lycka i släptåg.

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 19 Oktober 2018
Tore Tor

1901 - Urpremiär för Elgars marsch Pomp and Circumstance, vars melodi till textraderna Land of Hope and Glory... är världsberömd som ett pampigt musikaliskt uttryck för det genuint brittiska (känd från Last Night of the Proms i Royal Albert Hall, London).
Källa: Wikipedia